Restauratie van Schilderijen

Restauratie van schilderijen is een serieuze aangelegenheid. En voor u een belangrijke beslissing. Het is daarom goed te proberen zoveel mogelijk informatie over de toestand van uw schilderij in te winnen. Bij een restaurator bent u hiervoor aan het juiste adres.

 

Ons atelier is gespecialiseerd in de restauratie van schilderijen van de 16de tot en met begin 20ste eeuw.

 

Restauratie van schilderijen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een schilderij te willen laten restaureren.  Een goede uitleg over de conditie van het schilderij en de te verwachten resultaten van een behandeling is daarbij belangrijk. Veel zaken zijn voor klanten immers onbekend.  Daarom zijn onderzoek en prijsopgaaf bij ons niet alleen vrijblijvend, maar worden deze desgewenst ook op schrift gesteld om u de gelegenheid te geven één en ander nog eens rustig te overdenken. In geval van een verzekeringskwestie maken wij een officiële offerte.

 

U kunt – op afspraak – dus gerust langskomen in ons atelier. Ons atelier is gevestigd in Haarlem en is goed beveiligd en geklimatiseerd. Ook is uw werk bij ons verzekerd. Parkeren kan eenvoudig en gratis voor de deur.

 

Wanneer een restauratie wordt uitgevoerd dan zal deze volledig worden gedocumenteerd, in woord en in beeld (voor, tijdens en na de restauratie). U kunt zo precies volgen wat wel en niet gedaan is, waarbij natuurlijk ook een verantwoording van gebruikte materialen niet ontbreekt. Wij werken volgens de nieuwste inzichten, methoden en technieken en met de best verkrijgbare reversibele (restauratie)materialen. Restauraties zullen altijd zoveel mogelijk in onderling overleg worden uitgevoerd, waarbij de in de loop der jaren opgebouwde expertise, academische vakkennis en uitstekende contacten in het beroepsveld garant staan voor het best mogelijke en kostenbewuste resultaat.

 

Ons atelier heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring en academische opleiding in huis. Wij werken voor zowel musea, kunsthandels, (culturele) instellingen alsook de particuliere sector.

 

Zie voor meer informatie over restauratie van schilderijen de volgende pagina’s.

[ Wij werken alleen op afspraak ! ]